Controles na aanslag Z-Thailand

Controles na aanslag Z-Thailand Bangkok, 23 mei. De Thaise regering heeft gisteren extra veiligheidsmaatregelen genomen in het zuiden van het land, nadat bij een aanslag met een bermbom een dag eerder drie politieagenten werden gedood. De bom werd volgens de politie via afstandsbediening tot ontploffing gebracht. Het zuiden van het in meerderheid boeddhistische Thailand is het al lang onrustig. In de provincies Yala Pattani en Narathiwat is de meerderheid van de bevolking islamitisch, zoals deze vrouw en haar dochter in Yala. Sinds het geweld begin 2004 oplaaide zijn er 3.000 mensen omgekomen. De regering heeft 40.000 politieagenten en militairen naar het gebied gestuurd, maar dat heeft weinig geholpen. Foto AFP A Thai Muslim woman and her daughter pass infront of a Thai soldier in Yala province on May 22, 2008. A policeman was killed and 14 other people injured when two bombs exploded in Thailand's deep south, where authorities are battling a bloody separatist rebellion, police said Sunday. The first blast hit a busy night market in Narathiwat province on Saturday evening, injuring nine diners, local police said. AFP/ PHOTO MUHAMMAD SABRI AFP