Chelsea-speler Anelka wilde geen strafschop nemen

PARIJS, 23 mei. Nicolas Anelka wilde woensdag in de finale van de Champions League eigenlijk helemaal geen strafschop nemen voor Chelsea. De Franse aanvaller verscheen uiteindelijk toch als zevende voor Edwin van der Sar. De doelman van Manchester United stopte de inzet van Anelka, waardoor de Engelse landskampioen de Champions League won. ”Ik zat 110 minuten op de bank en toen zei de trainer ineens dat ik moest invallen, terwijl ik slechts een minuutje mocht warmlopen”, aldus Anelka vandaag in de Franse sportkrant L`Equipe. Chelsea-manager Avram Grant vroeg de invaller vervolgens ook als een van de eerste vijf een strafschop te nemen. ”Ik zei: `geen denken aan`. Ik moest spelen als een vleugelverdediger en nu wil je ook nog dat ik een penalty neem?” Door de misser van John Terry moest Anelka er toch aan geloven, met desastreuze gevolgen voor zijn club. De spits kon zijn gekeerde inzet in L`Equipe alweer relativeren. ”Dat is voetbal. Van der Sar pakte die bal goed.”