Bush: mobieltje mag in pakketje naar Cuba

rotterdam. De Amerikaanse president Bush heeft aangekondigd dat het legaal wordt om mobieltjes naar Cuba te sturen. Veel Cubanen in de VS sturen pakketjes naar familie in Cuba, maar gsm`s mochten daar niet in. Bush heft deze sanctie nu op in reactie op het besluit van de Cubaanse president Raúl Castro om de verkoop vrij te geven van luxeartikelen, waaronder gsm`s. Bush had kritiek op deze en andere ”zogenaamde hervormingen” door Raúl. Hij stelde dat de meeste Cubanen met een maandsalaris van 12 eur, geen gsm kunnen betalen. ”Het is een wrede grap ten koste van een volk dat al lang lijdt.” Toch stonden er de afgelopen weken lange rijen Cubanen die een gsm wilden kopen, veelal met door hun Amerikaanse familie opgestuurd geld. Zulke zendingen zijn onder Bush beperkt tot 1.200 dollar per jaar.