Birma laat hulp uit het buitenland toe

Birma laat hulp uit het buitenland toe Naypyidaw, 23 mei. Birma zal buitenlandse hulpverleners niet langer weren. Dat heeft VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon vanmorgen gezegd na een gesprek met de leider van de Birmese junta Than Shwe. Tot nu toe weigerde Birma vrijwel alle internationale hulp aan de slachtoffers van de cycloon, die het land drie weken geleden trof en die aan zeker 78.000 mensen het leven heeft gekost. Gisteren bezocht Ban het getroffen gebied. Hij was onder andere in een opvangkamp voor enkele van de 2,5 miljoen slachtoffers. Volgens een anonieme VN-medewerker ging het om een „show camp” een door de regering geplaatst ‘modelkamp’. Foto AFP Birma: pagina 5 United Nations Secretary General Ban Ki-Moon (R,down) visits cyclone affected people in a relief camp in Dedaye on May 22, 2008. UN Secretary General Ban Ki-moon toured Myanmar's disaster area, on the first day of a visit aimed at pushing through a full emergency relief effort after Cyclone Nargis. Making the first trip to this impoverished nation by a UN leader in more than four decades, Ban said he had come bearing a "message of hope" after the tragedy, which has left nearly 134,000 people dead or missing. AFP PHOTO / HO /MYANMAR NEWS AGENCY AFP