AXBO

Zacht gewekt worden met Axbo

Moeite met wakker worden? Ergernis over wekker met bazige pieper? Daar hebben Oostenrijkse uitvinders de slaapfasenwekker op bedacht. De mens maakt tijdens zijn slaap vijf tot zeven fases door van diepe slaap. Als hij licht slaapt, beweegt hij het meest. Die bewegingen zijn met een eenvoudige sensor waar te nemen. De sensor van de Oostenrijkers Axel Ferro en Boris zit in een badstoffen armbandje en staat draadloos in verbinding met de wekker.

En werkt het? Inderdaad. Wie om zes uur ’s ochtends moet worden gewekt, wordt vanaf half zes in de gaten gehouden en langzaam wakker gemaakt. Een verademing; net of je helemaal uit jezelf wakker wordt. Verbazend hoe zo’n simpel idee het leven veraangenaamt. Handig is ook het knopje op de armband om de wekker af te zetten.

Deze fraai ontworpen wekker kost net geen 200 euro. Er worden twee armbandjes bij geleverd. Door de ingebouwde accu kan deze wekker ook als reiswekker dienen. Tenslotte is een software-update mogelijk met de usb-kabel. Kortom, geheel pasklaar voor de moderne burger. Wie echt wakker is, kan zelfs nog zijn slaapgegevens in de pc analyseren.

P. Roggema

Meer informatie op www.axbo.com

    • P. Roggema