4 Computeren

Cursors met een twist

www.powercursor.com

Dat pijltje en handje op je beeldscherm kennen we nu wel. Het is ook eigenlijk altijd hetzelfde liedje, bij een handje kun je klikken en dan ga je ergens anders naartoe. En het pijltje wijst je de weg. Maar op deze website zie je dat het ook anders kan. Koert van Mensvoort ontwierp topdesign voor bewegende cursors. Je handje gaat bijvoorbeeld mee rondjes draaien in een ventilator en soms verdwijnt je pijltje ergens in een holletje. Ook kun je een doolhof in. Het grappigst is de vlieg (dat ben jij met de cursor), die je op de neus van de man in het filmpje moet zien te krijgen. Hoe goed je ook je best doet, de man mept de vlieg (de cursor dus) steeds weer ver weg. Verder kan de powercursor ‘plakkerig’ zijn, massief of juist vederlicht. De powercursor is een software toepassing voor Flash. Je kunt het ook downloaden en zelf interfaces creëren. (MB)

Met bijdragen van Hanina Ajarai, Marieke Buijs, Jessica van Geel, Janet van der Vaart en Thalia Verkade