3 Zoeken

Alles van Amy vinden www.songza.com,seeqpod.com

Liedjes zoeken

www.songza.com, seeqpod.com

Liedje in je hoofd dat je even (maar wel helemaal) van internet wilt afspelen? Ga naar YouTube en doe je ogen dicht. Op de videosite staat nou eenmaal ontzettend veel gratis muziek, met clip. Aza Raskin – zoon van oprichter Jef Raskin van Apple Macintosh dacht door en bedacht Songza, een site die het videospoor van alle YouTube-filmpjes afknipt. Songza is geprezen om de makkelijke zoekfunctie het mooie (rode) design. Met een druk op de knop krijg je de videoclip er alsnog bij. Een andere liedjesvinder is Seeqpod, die naast muziek ook video’s en documenten opduikelt uit de diepste krochten van het web. Een populaire artiest als Amy Winehouse levert 49 resultaten op bij Songza en ruim 300 audiobestanden en 20 videoclips bij Seeqpod. Nadeel: veel resultaten dubbelen en obscure oudere artiesten zijn ook met deze sites nauwelijks te vinden. (TV)