2 wassen

... het is echt voor zijn eigen bestwil

Katten verzorgingsschuim

Pal Kitty freshen-up foam, www.dogsetc.nl, 17,95 euro

Een onbewogen foto was simpelweg niet te maken. „Rotzakken! Ik ben al schoon op mezelf!” Niets vriendelijker dan dat moet onze kat gedacht hebben toen we de Pal Kitty freshen-up foam op hem testten. Een nieuw schuim van kruidenextracten en Bach bloesemessences (‘tegen stress’). Met nog levendige herinneringen aan leuk-kat-in-bad-doenacties van lang, lang geleden – en dus nu gewapend met stevige handschoenen – bezorgden we de kat toch een klein trauma. Hij vond het niet fijn. In de e-mailwisseling later toonde de mevrouw van Dogs Etc alle begrip voor zijn gevoelens. „Maar ja, sommige katten moeten gewassen of ontklit worden. Dan is dit toch een betere oplossing dan dat-ie in bad moet.” Zo is het. Bovendien ruikt het lekker (‘kattenkruid en calendulageur’) en was het slachtoffer redelijk snel opgedroogd. (JvG)