1 Lopen

De FiveFingers geven je het gevoel dat je blootsvoets loopt, zonder het ongemak dat daarbij hoort.

FiveFingers schoenen

www.globetrotter.de, 92,55 euro inclusief verzendkosten

Het is even peuteren om je tenen één voor één op hun plaats te krijgen (niet voor niets komen de schoenen met een handleiding), maar als je je voeten er eenmaal in hebt, voelt het heerlijk comfortabel. De FiveFingers is ontworpen om je het gevoel te geven blootsvoets te lopen, zonder het ongemak dat daarbij hoort. Want geef toe, hoeveel mensen zouden niet het liefst schoenloos door het leven gaan? Op het strand en op het gras krijg je een bijna natuurlijke aandrang om je schoenen uit te trekken. Op de FiveFingers heb je met de Vibram-zool geen last van vervelende kiezeltjes. Ook in het water bieden ze bescherming tegen scherpe voorwerpen. Eigenlijk zijn ze ontworpen voor allerlei sporten als rennen, yoga, pilates en klimmen. Het schijnt dat je er rechter van gaat lopen en spieren aanspreekt die je normaal nooit gebruikt. Als ze vies worden, kun je de FiveFingers in de wasmachine gooien. Maar eigenlijk zou je ze alleen al willen hebben om de reacties van mensen te zien: je krijgt er ware gorillavoeten van. Bever Zwerfsport verkoopt ze ook (94,95 euro). (HA)