Vruchtentaart zonder oven

500 g gemengd zomerfruit (aardbeien, aalbessen, frambozen, bramen etc.)500 g mascarponeca. 8 eetlepels Marsala1 theelepel geraspte citroenschil200 gr. amaretti- of volkoren-biscuitjes100 g boter

Marsala is een zoete, van witte druiven gemaakte dessertwijn uit Sicilië. Aan Marsala soms nog een extra smaakje, koffie of amandel, toegevoegd.

Gebruik voor dit recept gewone Marsala. Doe de koekjes in een plastic zak en sla ze met een deegrol tot grove kruimels. Of gebruik voor het verkruimelen een foodprocessor. Maal de koek niet te fijn. Leg de kruimels in een kom. Laat de boter smelten en meng de boter door de kruimels. Bedek de bodem van een springvorm met een middellijn van circa 18 centimeter met dit mengsel en druk het aan. Dek de taartbodem af met folie en laat hem in de koelkast hard worden.

Meng de mascarpone met de Marsala en de citroenschil. De mascarpone mag niet te vloeibaar worden. Bij het aansnijden van de taart moet de mascarpone op de bodem blijven liggen en er niet aflopen. Bestrijk met een breed paletmes de taartbodem met de mascarpone.

Verdeel de schoongemaakte vruchten over de mascarpone. Bestrooi het fruit eventueel met poedersuiker. Snijd de taart in punten.

Anne Scheepmaker

Morgen: Japanse hamburger met aubergine

    • Anne Scheepmaker