Van der Sar helpt United aan zege

Van der Sar helpt United aan zege Moskou, 22 mei. Doelman Edwin van der Sar (midden) van Manchester United viert met zijn ploeggenoten Wes Brown, Nemanja Vidic, Patrice Evra en Michael Carrick de zege in de finale van de Champions League voetbal tegen Chelsea, gisteravond in het Loezjniki-stadion in Moskou. Van der Sar werd de matchwinnaar in de beslissende strafschoppenreeks, nadat de wedstrijd na verlenging op 1-1 was geëindigd. Van der Sar, in juni ook doelman van het Nederlandse elftal op het Europees kampioenschap, stopte de strafschop van Nicolas Anelka, waardoor United de reeks won met 6-5. Van der Sar won in 1995 al eens de Champions League met Ajax. Foto AP Van der Sar: pagina 15 Manchester United's goalkeeper Edwin van der Sar celebrates after winning the Champions League final soccer match at the Luzhniki Stadium in Moscow, Wednesday May 21, 2008. United beat Chelsea 6-5 on penalties after the match eneded 1-1 after extra time. (AP Photo/Bernat Armangue) Associated Press