Sporen van kudde grote dino`s ontdekt in Jemen

Rotterdam, 22 mei. In het huidige Jemen is een 150 miljoen jaar oud spoor ontdekt van een kudde zware dinosauriërs met lange nekken, tezamen met de pootafdrukken van een kleinere planteneter. Een team van wetenschappers ,onder wie Anne Schulp van het Natuurhistorisch Museum in Maastricht, publiceerde de vondst gisteren in het wetenschappelijke tijdschrift Plos ONE. Schulp identificeerde de 11 sauropoden aan de hand van meer dan honderd kenmerkende pootafdrukken. Het gaat om een gemengde groep van volwassen en jonge dieren die de kust afstruinde met een kalm tempo van 3 à 4 kilometer per uur. De identificatie van de plantenetende ornithopode, een groep waartoe ook de eendebekdino`s behoren, was lastig, maar details in de verhoudingen en de positionering van de (vier) tenen was volgens Schulp overtuigend genoeg.