Radio Voorkeur

Desmet live. Radiomaker Arjen Lubach over zijn laatste roman, Bastaardsuiker, waarin relaties en familiegeheimen ter sprake komen. NRC-journalist Bernard Hulsman en architect Barbara Kuit discussiëren over de ethische standpunten van architecten met betrekking tot China. Verder aandacht voor de expositie MAVO, met werk van kunstenaars die een Mavo-achtergrond hebben. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Acteur Narsingh Balwantsingh vertelt over het Hindoestaans Filmfestival dat opent met Saiyan Chitchor, de eerste Bollywoodfilm met Surinaams-Hindoestaanse acteurs. Narsingh Balwantsingh speelt in deze film de bad guy. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Aandacht voor de ‘Week van de Indische brief’ waarin wordt geprobeerd zoveel mogelijk ‘Indische’ brieven uit de 19de en 20ste eeuw vanwege hun historische waarde te behouden. Singer-songwriter Thijs Augusteijn bespreekt het lied Waar is iedereen? van De Dijk. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Directeur CharlesEsche van het Van Abbemuseum licht de tentoonstelling Becoming Dutch toe. Radio 1, 0.02-0.45u.