Misdaadromans het meest gelezen

AMSTERDAM. Misdaadromans behoren tot het populairste genre boeken in Nederland. Zowel klanten van de boekhandel als bibliotheekleden geven aan dat een kwart van de boeken die zij lezen tot dit genre behoort. ”Spannende boeken worden het meest gekocht, het meest geleend en het meest gelezen”, zei directeur Henk Kraima van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) gisteren. Hij maakte de cijfers bekend in het kader van `de Maand van het Spannende Boek` die in juni zal starten. Het thema van deze twintigste editie is Wetenschappers tegen de Misdaad. Wie meer dan 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt, krijgt Onbegrepen van Karin Slaughter. Vorig jaar werd het geschenk 637.000 keer verspreid, dit jaar is de oplage verhoogd tot 740.000 exemplaren.