Lichtgevende nep-tv weert inbrekers

neptv_2.jpgMet de vakantieperiode in het vooruitzicht een product om inbrekers buiten de deur te houden: de Fake TV (nep-tv). Dit vierkantje kastje bestaat uit een aantal led-lichtjes die ’s avonds automatisch een paar uur lang in willekeurige volgorde branden. Het lichteffect moet potentiële inbrekers ervan overtuigen dat het huis bewoond is, omdat er iemand de hele avond naar de tv zit te kijken. Om precies te zijn: naar een 27 inch lcd-scherm. Want dat is de schermgrootte die de Fake TV via een random patroon moet nabootsen.

Voor 49 dollar leg je elke dief in de luren, zeggen de makers. Achterop het apparaat vermelden ze nog een bruikbare tip: zorg ervoor dat de Fake TV niet vanaf buiten te zien is. Houd er rekening mee dat ook je échte tv ook niet van buitenaf te zien moet zijn.
Is 49 dollar voor de Fake TV te veel? Je kunt inbrekers ook om de tuin leiden met een simpele  timer en een pc. Stel als screensaver een automatische diashow in, bijvoorbeeld met foto’s van je vorige vakantie. Na het opstarten van computer krijg je dan de gewenste lichtshow, totdat de timer weer uitspringt.

UPDATE: in de reacties meer tips om een timer aan te sluiten.

    • Marc Hijink