Laurie Ann van Kittens Car Wash

Laurie Ann van de Kittens Car Wash in de Australische stad Melbourne moet mogelijk op zoek naar ander werk. De dames in bikini die de auto’s van klanten wassen (voor 10 tot 35 Australische dollar per wasbeurt), leiden passerend verkeer af en zorgen voor een ‘gevaarlijke verkeerssituatie’, aldus het lokale bestuur. Dat dreigt met een gerechtelijk bevel tot sluiting van de wasstraat.

De opening van Kittens Car Wash medio 2006 leidde tot veel protest van lokale kerken. Het gerechtshof van de staat Victoria oordeelde eerder dat de autowasstraat vooral reclame maakte voor de gelieerde Kittens stripclub. De zaak moest een aparte vergunning aanvragen, reclameborden verwijderen en een hek plaatsen en het personeelsbestand terugbrengen van acht naar twee bikinidames.

De manager van Kittens, Angelo Dimozan, zegt het slachtoffer te zijn van een „morele kruistocht”. „Wij zijn waarschijnlijk de enige autowasstraat in Melbourne die zijn personeel moet terugbrengen”, was het commentaar van Dimozan.

Kijk op de site van Kittens Car Wash: www.kittens.com.au