Film van de dag

Catch Me If You Can. Steven Spielberg werkt, op twee uitzonderingen na, al sinds The Sugarland Express (1974) samen met componist John Williams. Het leverde met Oscars bekroonde muziek op, zoals die voor Jaws (1975), E.T. (1982) en Schindler’s List (1993). Williams (1932) werkt in de symfonische traditie uit het gouden Hollywood-tijdperk met componisten als E.W. Korngold, Franz Waxman en Alfred Newman. In zijn vroege jaren speelde Williams piano in jazzcombo’s en bigbands. Voor zijn twintigste muzikale bijdrage aan een Spielberg-film putte hij inspiratie uit de jazzmuziek van zijn jeugd. De aanstekelijke misdaadkomedie over de minderjarige meesteroplichter Frank Abagnale (die echt heeft bestaan), speelt vooral in de jaren 60 en Williams componeerde heerlijke jazzmuziek die veel bijdraagt aan de sfeer van de film. (Steven Spielberg, 2002, VS), Net 5, 20.30-23.15u.André Waardenburg