Film van de dag

Leonardo DiCaprio als de minderjarige meesteroplichter Frank Abagnale jr. in Catch me if you can. tv film Catch Me if You Can (Steven Spielberg, 2002) Net 5, 20.30-23.15u. Opgewekte mythologisering van de waargebeurde geschiedenis van minderjarige oplichter Frank Abagnale jr., die zich uitgaf voor piloot en dokter en ruim een miljoen dollar incasseerde. Leonardo DiCaprio als Abagnale en Tom Hanks als saaie FBI-man. Catch me if you can Leonardo DiCaprio foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Catch Me If You Can. Steven Spielberg werkt, op twee uitzonderingen na, al sinds The Sugarland Express (1974) samen met componist John Williams. Het leverde met Oscars bekroonde muziek op, zoals die voor Jaws (1975), E.T. (1982) en Schindler’s List (1993). Williams (1932) werkt in de symfonische traditie uit het gouden Hollywood-tijdperk met componisten als E.W. Korngold, Franz Waxman en Alfred Newman. In zijn vroege jaren speelde Williams piano in jazzcombo’s en bigbands. Voor zijn twintigste muzikale bijdrage aan een Spielberg-film putte hij inspiratie uit de jazzmuziek van zijn jeugd. De aanstekelijke misdaadkomedie over de minderjarige meesteroplichter Frank Abagnale (die echt heeft bestaan), speelt vooral in de jaren 60 en Williams componeerde heerlijke jazzmuziek die veel bijdraagt aan de sfeer van de film. (Steven Spielberg, 2002, VS), Net 5, 20.30-23.15u.André Waardenburg

    • André Waardenburg