Ban pleit voor hulp na cycloon Birma

Ban pleit voor hulp na cycloon Birma Rangoon, 22 mei. Een blootvoetse secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon vandaag in de Shwedagon-pagode in Rangoon, het belangrijkste heiligdom in Birma. Ban sprak met de premier, generaal Thein Sein, en hulporganisaties over de humanitaire noodsituatie na cycloon Nargis. Vanmiddag bezocht hij de getroffen Irrawaddy-delta. Morgen zal hij proberen juntaleider Than Shwe over te halen meer hulpverleners toe te laten. Foto Reuters United Nations Secretary-General Ban Ki-moon (C) tours the Shwedagon Pagoda in Yangon May 22, 2008, before going to view conditions in areas damaged by Cyclone Nargis. Ban took "a message of hope" to Myanmar's cyclone victims on Thursday and pressed the military government to allow large-scale international aid for the 2.4 million people left destitute. REUTERS/Stan Honda/Pool (MYANMAR) Reuters