VARA werkt aan een blad over cabaret en comedy: `Mike Bode`

Amsterdam. De uitgeverij van VARA TV Magazine is bezig met het ontwikkelen van een tijdschrift over cabaret en comedy. Het blad draagt de voorlopige titel Mike Bode; vernoemd naar cabaretier Mike Boddé die ook is betrokken bij de uitgave, zo heeft uitgever Winnie Moltmaker van VARA TV Magazine bevestigd. Moltmaker benadrukt dat het gaat om een ”idee”, dat nog ”in de kinderschoenen” staat en wil geen informatie geven over de inhoud. ”We zijn altijd aan het kijken naar crossmediale projecten. Dat is internet, maar printmedia horen daar ook zeker bij”, aldus Moltmaker. Voor de redactie zijn proefexemplaren gedrukt van het tijdschrift. Het succes van de eenmalige uitgave van de parodieglossy Youp, eind november samengesteld door cabaretier Youp van `t Hek, is ”goed bevallen”, zo zegt uitgever Moltmaker. Of en wanneer de Mike Bode zal verschijnen wil de uitgever niet zeggen: ”We willen eerst onderzoeken of een concept levensvatbaar is.” Volgens de mediawet is het omroepen toegestaan om nevenactiviteiten verrichten. Omdat een omroepvereniging geen winst mag maken, zullen eventuele opbrengsten echter moeten terugstromen naar het programmabudget.