VARA werkt aan cabaretblad

Amsterdam, 21 mei. De uitgeverij van VARA TV Magazine is bezig met het ontwikkelen van een tijdschrift over cabaret en `comedy`. Het blad draagt de voorlopige titel Mike Bode, vernoemd naar cabaretier Mike Boddé die is betrokken bij de uitgave, zo heeft uitgever Winnie Moltmaker van VARA TV Magazine bevestigd.

Moltmaker benadrukt dat het gaat om een idee dat nog ”in de kinderschoenen” staat . Voor de redactie zijn proefexemplaren gedrukt van het tijdschrift.

Het succes van de eenmalige uitgave van de parodieglossy Youp, eind november samengesteld door cabaretier Youp van `t Hek, is ”goed bevallen”, zegt Moltmaker. Of en wanneer de Mike Bode zal verschijnen, wil de uitgever niet zeggen: ”We willen eerst onderzoeken of het concept levensvatbaar is.” Volgens de mediawet is het omroepen toegestaan om nevenactiviteiten te verrichten. Omdat een omroepvereniging geen winst mag maken, zullen eventuele opbrengsten moeten terugstromen naar het programmabudget.