’s Werelds grootste bloemenshow

’s Werelds grootste bloemenshow Rotterdam, 21 mei. Acteurs rusten uit in een paviljoen van de Chelsea Flower Show, ’s werelds grootste bloemenshow. De opening gisteren ging gepaard met toneelspel. De bloemententoonstelling vindt gedurende vijf dagen plaats in de Londense wijk Chelsea. De Chelsea Flower Show wordt ieder jaar georganiseerd door de Royal Horticultural Society. 600 exposanten uit de hele wereld presenteren er de nieuwste bloemen- en plantensoorten, tuintrends en bloemschiktechnieken. Het Britse tuinfestijn, dat al sinds 1862 plaatsvindt (aanvankelijk in de wijk Kensington, sinds 1913 op de huidige locatie), staat bekend om zijn grote paviljoens die speciaal voor de show worden aangelegd. Foto AFP Actors relax in a garden on the press day of the Chelsea Flower Show in London, on May 19, 2008. Originally known as the Great Spring Show, it was first held in Kensington in 1862. The show will open on May 20 and run until May 24, 2008. AFP PHOTO/ Shaun Curry AFP