RIVM gaat chroom bij Corus onderzoeken

DEN HAAG. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) stelt een onafhankelijk onderzoek in na berichten dat kinderen uit Wijk aan Zee en Beverwijk, in de buurt van het staalconcern Corus, veel meer chroom in hun lichaam zouden hebben dan andere kinderen. Milieuminister Jacqueline Cramer (PvdA) kondigde dat gisteren aan in de Tweede Kamer. GroenLinkser Wijnand Duyvendak had haar naar de Kamer geroepen na een uitzending van actualiteitenrubriek Zembla. In de uitzending werd een verband gelegd tussen de uitstoot van chroom door Corus (het vroegere Hoogovens) en het voorkomen van kanker bij omwonenden. Volgens minister Cramer moet het onderzoek zo snel mogelijk antwoord geven op de vraag of omwonenden van het staalconcern gezondheidsrisico`s lopen.

Europa, pagina 12