Radio Voorkeur

Kunststof. Journalist Jacques d’Ancona praat over zijn werk als lid van de jury van de John Kraaijkamp Music Awards, die op 2 juni worden uitgereikt. Radio 1, 19.00-20.00u.

Desmet live. Publicist Sander van Walsum vertelt over zijn roman De Afslag , waarin hij de teloorgang beschrijft van het boerendorp Vassem na de komst van de moderne tijd in de vorm van een snelweg. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Gesprek met Lisa Kuitert over haar werk als hoogleraar boekwetenschap aan de UvA. Kuitert leidt studenten onder meer op tot redacteur/editor in de uitgeverij en boekt daarbij opmerkelijke successen. Judith Belinfante, voorzitter van ‘Amsterdam Wereldboekenstad’ vertelt of het predicaat ‘Amsterdam, stad van de vrijheid van publicatie’ nog wel geloofwaardig is na de arrestatie van cartoonist ‘Gregorius Nekschot’. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa luna. Willie Wartaal, pseudoniem van Olliçio Locadia, maakt deel uit van hiphopband De Jeugd van Tegenwoordig. Hij vertelt over de taal die ze opnieuw uitvinden en over het komende congres over Kids- en Jongerenmarketing. Radio 1, 00.02-00.45u.