Raadpleeg een arts via Google

Internetbedrijf Google biedt sinds deze week de mogelijkheid om gratis een online medisch dossier bij te houden. Op Google Health kunnen gebruikers hun aandoeningen (van anorexia tot marihuanavergiftiging), testresultaten en behandelingen documenteren. Google biedt vervolgens informatie over de ziekten en houdt bij of gebruikte medicijnen elkaar beïnvloeden. Op Google Health zijn verschillende ziekenhuizen, artsen, farmaceuten en gezondheidsdiensten aangesloten, vooralsnog alleen uit de VS, maar Google wil de dienst internationaal uitbreiden. De gebruiker kan per dienst of arts bepalen of deze het dossier mag inzien en aanvullen. Google meldt dat ze geen informatie verkoopt of gebruikt voor advertenties of zoekresultaten. Er staan ook geen advertenties bij het e-dossier. De toegang van diensten vergroot volgens het Amerikaanse World Privacy Forum de kans dat medische gegevens zonder medeweten van de patiënt worden verspreid. Google zegt de dossiers „op het hoogste niveau van beveiliging” te bewaren. (NRC)

Bekijk Google Health via google.com/health