Polsstokhoogspringer Blom naar FBK Games

Polsstokhoogspringer Rens Blom (31) komt zaterdag toch in actie bij de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo. Dat meldde de organisatie gisteren.

Deelname van Blom, die in 2005 in Helsinki wereldkampioen werd, was lange tijd onzeker, omdat hij herstelde van een blessure aan zijn achilleshiel en -pees. Pas afgelopen weekeinde maakte Blom in Keulen zijn rentree. Hij sprong over een hoogte van 5,50 meter.

Blom kende sinds zijn wereldtitel louter blessureleed. Dat begon al vrij snel na ‘Helsinki’, waar hij verrassend kampioen werd. De Limburger onderging operaties, revalideerde, ging opnieuw onder het mes en probeerde langzaam terug te komen.

De laatste operatie, aan zijn linkerachillespees, vond plaats op 8 oktober vorig jaar in Rotterdam. Blom was op 1 augustus bij de PoleVault Challenge op de Dam in Amsterdam weer geblesseerd geraakt. Huilend liet hij toen weten dat hij de wereldkampioenschappen in Osaka zou laten schieten en dat hij zijn wereldtitel niet kon verdedigen. Het was de zoveelste tegenslag voor Blom na zijn succesjaar 2005.

Het herstel duurde lang. Pas in februari dit jaar hervatte Blom de looptraining. Een maand later kwam hij in de Amerikaanse stad San Diego voor het eerst weer aan springen toe. „Alle onderzoeken, scans en tests wijzen uit dat de pees de specifieke belasting van het springen moet aankunnen. De pees is sterk genoeg en voldoende hersteld”, meldde hij voor vertrek naar Amerika, waar hij tot eind april verbleef.

De wedstrijd in Keulen, afgelopen zondag, waar hij als vierde eindigde, was een test om te kijken of het zin heeft in Hengelo aan de Fanny Blankers-Koen Games mee te doen. De Limburger was uiterst tevreden over zijn vorderingen.

De polsstokhoogspringer lijkt net op tijd klaar voor de Olympische spelen in Peking, waarvoor hij zich overigens nog wel moet kwalificeren. Blom gaat de komende weken proberen de limiet van 5,70 meter te halen. (ANP)