Politie intimideert wel vaker onnodig

Merkwaardig dat Kamerleden het vreemd vinden dat een cartoonist door de politie overvallen, opgesloten en geïntimideerd werd, voor iets waarvoor hij ook gewoon kon worden uitgenodigd op een gesprek. Dit is namelijk gewoon de praktijk. Zelf maakte ik mee dat, nadat in een teruggevonden gestolen auto een envelop met mijn adresgegevens was gevonden, de politie `s ochtends vroeg bij mij aan de deur stond om mij voor ondervraging naar het bureau te nemen. Ze hadden ook de eigenaar van de auto (mijn vriendin) kunnen bellen met de vraag of de enveloppe haar bekend was. Deze `tactiek` is niet alleen onnodig beschadigend en intimiderend, maar ook nog een ongelofelijke verspilling van overheidsgelden.

Brieven en opiniestukken onder vermelding van naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl[br/]

    • John Koelemij den Haag