Ongeveer 1,4 miljoen Birmezen zitten nog zonder noodhulp

Rangoon. Slechts ongeveer eenvijfde van de Birmezen die getroffen zijn door cycloon Nargis hebben enige vorm van internationale hulp ontvangen. Nog 1,4 miljoen getroffenen hebben dringend humanitaire hulp nodig. Dat meldde de VN-organisatie OCHA voor humanitaire hulp vandaag. ”Het is duidelijk dat de noodsituatie voorlopig zal blijven duren”, zei OCHA gisteren. Volgens het Internationale Rode Kruis zijn zelfs in de ontheemdenkampen die de regering heeft opgezet tekorten. De hulporganisatie denkt dat in de steden de benodigde basisgoederen inmiddels aanwezig zijn, maar in afgelegen gebieden niet. De Wereldbank maakte gisteren bekend geen donaties of leningen te zullen verstrekken, omdat de junta sinds 1998 geen afbetalingen meer heeft gedaan.