NRC krijgt Tegel voor serie over overname van ABN

Rotterdam, 21 mei. NRC Handelsblad heeft gisteravond in de categorie `Dag- en weekbladen - Achtergrond` de Tegel 2007 gewonnen, de belangrijkste journalistieke prijs in Nederland voor dag- en weekbladen, televisie, radio en internet/multimedia.

NRC Handelsblad won de prijs voor ABN Amro, de uitverkoop van Nederland, een reconstructie van de overname van de bank. De auteurs zijn Heleen de Graaf, Menno Tamminga en Philip de Witt Wijnen. Volgens het juryrapport diepten de journalisten details op, ”die pijnlijk duidelijk maakten hoezeer ook kleine vetes en de chemie (of het ontbreken daarvan) tussen de hoofdrolspelers een rol speelden. De serie leest als een roman.”

Bibeb won een oeuvreprijs voor haar interviews in Vrij Nederland. Verslaggever Ron Lodewijks van het Brabants Dagblad kreeg een Tegelprijs in de categorie Nieuws. Van de tv-journalisten ontvingen Jos van Dongen en André Tak van Zembla een Tegel, net als Monique Wijnans van NOVA.

Lees de winnende serie over ABN Amro via nrc.nl/abn