Klassiek hofdrama in game-gemeenschap

DVD The King of Kong, a fistful of quarters Regie: Seth Gordon |€ 27,99 **** The King of Kong, a fistful of quarters Regie: Seth Gordon € 27,99 ****-

dvd

The King of Kong, a fistful of quarters

Regie: Seth Gordon |€ 27,99 ****

Het duurt een tijdje voor je beseft dat deze documentaire echt is. Want wie verzint er een jarenlang voortslepend gevecht in de wereld van Donkey Kong, een van de eerste wereldwijd bekende computergames?

Het verhaal lijkt alle elementen van een klassiek hofdrama in zich te hebben: aan de ene kant is er Billy Mitchell, de sluwe, donkerharige eigenaar van een pikante-sauzenimperium, die sinds 1982 titelhouder van de arcadegame is. Aan de andere kant zien we de blonde, goed bedoelende troonpretendent Steve Wiebe, een man die ooit grote beloften in zich had, maar die daarvan nooit iets heeft waargemaakt.

Wiebe duikt onder het oog van scheidsrechters achter de speelautomaat en Mitchell probeert intussen via intriges aan de top van de arcadegame-gemeenschap de koningstitel te behouden.

De dramatiek, de personages en de montage zijn zo overtuigend dat The King of Kong ook achteraf nog steeds een parodie lijkt. Maar wie op website www.twingalaxies.com kijkt, ziet de namen van de twee aartsrivalen gewoon bij de internationale competitie van arcadegamers staan. Dit verhaal lag wonderbaarlijk genoeg gewoon voor het oprapen.

    • Ronald Rovers