Hind niet door bij het Songfestival

AMSTERDAM, 21 MEI. Nederland is voor het vierde achtereenvolgende jaar niet doorgedrongen tot de finale van het Eurovisie Songfestival, komende zaterdag in Belgrado. Het af en toe oosters getinte My heart belongs to you, gezongen door ex-Idols-ontdekking Hind Laroussi, kreeg gisteravond in de halve finale niet genoeg stemmen om de grote finale te halen.

Ook twee andere traditionele Eurovisie-landen haalden het niet: Ierland met een knerpend rappende kalkoen en België met een huppelend volksmuziekje in een fantasietaal. Griekenland, Israël, Noorwegen en Finland gaan wel door, evenals zes Oost-Europese landen: Roemenië, Bosnië-Herzegovina, Rusland, Armenië, Polen en het debuterende Azerbeidzjan. ”Ik heb er wel een traantje om gelaten,” zei Hind na afloop tegen het ANP. Ze reist vandaag terug naar Nederland om zaterdag thuis naar de finale te kijken.