Gloednieuw in Nederland

cd pop Hit Me TV ****

cd pop

Hit Me TV ****

Flair, allure en een grote mond, dat zijn de drie in het oog springende kwaliteiten van de nieuwe Nederlandse band Hit Me TV. Deze groep uit Amsterdam, rond zanger Jaap Warmenhoven, verrast met haar debuut-cd die zowel vocaal als instrumentaal pronkt als een pauw. Met een ankerpunt ergens in de jaren tachtigmuziek van Duran Duran, smeedt Hit Me TV disco aan rock, en sneert zanger Warmenhoven met zijn dansvloerobservaties over meisjes en internet.

Gesmeerd kloppen de drums, en giert de gitaar. Subtiliteiten zijn hier overbodig, alles staat in het teken van energieke dance-rock. Warmenhoven haalt uit als de zanger van Placebo, en klinkt zachtmoedig in het nummer Stars. De melodieën van liedjes als Lucy en A Public Thing, hebben flair en blijven hangen; de single Maybe The Dancefloor is een vloervuller. Zo’n band had Nederland nog niet.

Hit Me TV is op tournee en speelt onder meer op Music In MY Head- festival in Den Haag, met Sinead O’Connor, The Notwist en Futureheads, op 13 en 14 juni. Zie: hitmetv.net

    • Hester Carvalho