Franse voetbalploeg reist op EK met de trein

De Franse voetbalploeg reist naar de voetbalwedstrijden op het Europees kampioenschap met de trein. Dat maakte de Franse voetbalbond FFF gisteren bekend.

De FFF koos voor het vervoermiddel, zodat de selectie zich optimaal en in alle rust kan voorbereiden op de belangrijke duels. De trein, die bestaat uit drie treinstellen, is uitgerust met een massageruimte, stilteruimtes en een eetgedeelte. De Franse bond koos voor de trein, omdat de afstanden naar de stadions relatief klein zijn. Ook vanuit Frankrijk is het makkelijk sporen richting de Alpenlanden.

Frankrijk is op vrijdag 13 juni in Bern de tweede tegenstander van Oranje. Les Bleus openen hun toernooi op 9 juni in Zürich tegen Roemenië, de dag dat Oranje in Bern tegen Italië speelt. Italië is in groep C op 17 juni, opnieuw in Zürich, de laatste tegenstander in de groepsronde voor de Fransen.

De Franse bondscoach Raymond Domenech heeft voorlopig dertig spelers geselecteerd. De Fransen bereiden zich sinds maandag op het EK voor in het nationale trainingscentrum van Clairefontaine. (DPA)

Volg de Franse voorbereiding via www.fff.fr/euro2008