Flinke dosis zon

Mei is tot nu warm en droog verlopen. De temperaturen waren zo hoog, dat het wel eens de warmste meimaand ooit kan gaan worden. Met de komende dagen maximumtemperaturen boven de 20 graden is de kans daarop behoorlijk groot.

Vanavond lost de bewolking op en is er ruimte voor de zon. In het zuiden drijft later wat sluierbewolking het land in, waardoor het daar de komende nacht iets minder afkoelt, naar 6 tot 9 graden. In het noorden is het helder. De temperatuur daalt vannacht tot een graad of 4.

Morgen begint de dag zonnig. In het zuiden is er wat sluierbewolking, maar deze is zo dun dat de zon er met gemak doorheen prikt.

In de middag ontstaan in het hele land wat stapelwolkjes en met een flinke dosis zon lopen de temperaturen op tot 17 graden op de Wadden, tot 22 graden in het zuiden.

Vrijdag loopt de temperatuur nog een graadje op tot 23 graden. In het zuidoosten trekt er nog wat dunne bewolking over, maar de zon overheerst in het hele land.

In het weekend neemt de oostelijke wind flink toe, soms tot krachtig in de kustgebieden. Maar flink wat zon staat garant voor hoge temperaturen, tot 24 graden op zaterdag.

Er hangen wel wat buien boven België, maar het is maar de vraag of deze ons land zullen bereiken.