Europarlement wil homo`s in richtlijn tegen discriminatie

STRAATSBURG. Het Europees Parlement wil dat de Europese Commissie discriminatie op basis van seksuele geaardheid, religie en leeftijd opneemt in een nieuwe anti-discriminatierichtlijn. Voorzitter José Manuel Barroso van de commissie wilde daarin alleen discriminatie op basis van een handicap opnemen, omdat zeker vijf EU-landen tegen een uitgebreide richtlijn zouden zijn. Onder die vijf zijn de voornamelijk katholieke landen als Polen, Italië en Ierland, maar ook Duitsland is tegen omdat de wetgeving zou leiden tot te veel administratieve rompslomp. De nieuwe richtlijn moet gelden voor goederen en diensten: hypotheken, verzekeringen, leningen, huisvesting, onderwijs. Het Nederlands kabinet heeft formeel nog geen standpunt ingenomen. De anti-discriminatierichtlijn houdt CDA- en PvdA-bewindslieden verdeeld, meldden bronnen.