Drummen in kleuren

Plastic drumstel met kleurcode

Muziek maken met behulp van kleuren, dat moet wel te maken hebben met het beroemde kleurennotatiesysteem van het Josti Orkest. Maar nee, het is de manier waarop de kopers van het spel Guitar Hero IV musiceren. De nieuwste uitbreiding is een drumstel in kleurcodes, zo verklapte tijdschrift Game Informer. De zwarte kunststof trommels zijn groen, blauw en rood en de bekkens hebben een gele kleur. Lekker makkelijk.

Het concurrerende spel Rock Band had ook al een nepdrumkit met kleurcodes. Bij dat apparaat (vijftig dollar) zitten echter geen plastic bekkens. Er is inmiddels een bloeiende markt in virtuele bandartikelen. Professionals hebben al een eigen Guitar Hero gitaarstandaard of kopen een speciale gigbag om de plastic gitaren mee te nemen op tournee. Het wachten is op de eerste plastic groupie, voor Guitar Hero V.

Marc Hijink

Meer over gamecontrollers op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink