De dessinontwerper

Charlotte de With (27) Den Haag 15-5-2008 Meetlat Charlotte de With, vrouw zonder egale muren en ondanks dat ze in een van de gevaarlijkste wijken van Den Haag woont kennelijk geen ambitie heeft om hoger te komen. Foto Floren van Olden Olden, Floren van

Wat houdt uw werk in?

„We hebben bij het bedrijf twee collectierondes per jaar, dat betekent twee keer een cyclus van het ontwerpen van dessins, die laten uitvoeren, naar beurzen gaan voor in- en verkoop, fotografie voor boeken en folders. Ik ben betrokken bij al die onderdelen. Daarnaast ben ik vaak onderweg naar leveranciers en winkels. Onze ontwerpen liggen bij behangspeciaalzaken en woninginrichters. Ik zie ze vaak terug in woonprogramma’s op televisie en in soaps.”

Wilde u als modestudent niet stiekem kledingontwerper worden?

„Ik had aanvankelijk geen idee wat ik wilde. Ik ben bij textiel terechtgekomen, omdat ik het fijn materiaal vind. Inmiddels ben ik erachter dat ik graag dessins ontwerp en teken. De naaimachine is nooit mijn favoriet geweest. Het is wel heel prettig om direct resultaat te zien, maar dat zie ik in mijn huidige werk ook. Elke ochtend kom ik binnen via het magazijn, daar staan al die rollen behang. Die hebben we toch maar mooi even gemaakt.”

Gebruikt u nog veel vaardigheden uit uw studie ?

„Het belangrijkste dat ik geleerd heb in mijn studie is het waarnemen van trends en die omzetten in bruikbare ideeën. Maar ik denk daar nu ook commercieel over na. Dat kwam in mijn opleiding niet aan bod. ”

Wat is de laatste trend in behang?

„Wat me erg verbaasde, is dat er nu een trend lijkt te zijn van donker en zelfs zwart behang. ”

Leendert van der Valk

    • Leendert van der Valk