Brand in gebouw Berlijns orkest

Brand in gebouw Berlijns orkest Berlijn. In het karakteristieke gebouw van de Berliner Philharmonie, een van de symbolen van Berlijn, is gistermiddag een grote brand uitgebroken. Het gebouw is de thuisbasis van een van de beroemdste orkesten ter wereld, de Berliner Philharmoniker. De brandweer had de situatie gisteravond weer onder controle. Een woordvoerder zei dat de brand wellicht is ontstaan tijdens laswerkzaamheden aan het zinken dak. Foto AFP Fire fighters try to extinguish the fire on the roof of the Berlin Philharmomic as smoke pours out of it on May 20, 2008 after a major fire broke out while a concert was underway. About 130 firemen were dousing the Philharmonic with water as thick columns of smoke poured from its sloped roof. All staff and concert-goers had been evacuated and nobody was believed to have been injured, a spokesman for the fire services said. Designed by Hans Scharoun and inaugurated in 1963, the yellow, wing-tipped building located near Potsdamer Platz is a Berlin landmark. AFP PHOTO DDP/ STEFANIE DODEL GERMANY OUT AFP