4 TONEEL

'Long Day's Journey into Night' door het Nationale Toneel regie: Maaike van Langen op de foto vlnr.: Tijn Docter en Ariane Schluter premire 10 mei 2008 NT Gebouw Den Haag alle rechten voorbehouden bij gebruik naamsvermelding verplicht foto en auteursrecht fotograaf Deen van Meer Beroepsvereniging van fotografen GKÄ Oudezijds Voorburgwal 221 1012 EX Amsterdam tel.: 06.53617774 Postbank 3560388 email: deeninbeeld@wanadoo.nl Meer, Deen van der

Long Day’s Journey Into the Night (Het Nationale Toneel)

Den Haag: NT gebouw. Tijd: 20.30 uur. Res: www.nationaletoneel.nl

Het Nationale Toneel speelt het familiedrama Long Day’s Journey Into the Night van Eugene O’Neill. Regisseur Maaike van Langen bouwt de spanning in een sobere, melancholisch blauwe woonkamer zorgvuldig op. Hoe meer de familieleden elkaar aandoen, des te meer sympathie het publiek voor hen krijgt. Vooral Ariane Schluter als de moeder intrigeert: een lieflijk kostschoolmeisje en een bitch, een op morfine trippende slaapwandelaarster en een helderziende. T/m 7 juni.