4 Opslaan

Een backup was handig geweest www.xdrive.com

Bestanden back-uppen

www.xdrive.com

Elke computergebruiker raakt wel eens bestanden kwijt. Een echt handige oplossing bestaat niet. Een zipdrive installeren, een cd’tje branden of bestanden naar jezelf e-mailen is eenvoudig, maar niemand die het vaak genoeg doet. Automatisch je bestanden back-uppen in een online account is beter. Het kan bij Xdrive, een site die gebruikers 5 GB gratis online opslagruimte aanbiedt om bestanden in op te slaan. Het enige wat je nodig hebt is een gratis aan te vragen AOL-e-mailaccount. Download ook het programma Xdrive Desktop (geïntegreerd in Windows Verkenner). Dat doet wat jij steeds vergeet: de reservebestanden automatisch online zetten. Hoe vaak is aan jou. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat elke woensdag- en vrijdagmiddag van al je Worddocumenten een online backup wordt gemaakt. Zo kun je nooit meer dan enkele dagen werk verliezen. (RC)

Met bijdragen van Roger Cohen, Martine van Hooijdonk, Marije Ravelli en Juliette Vasterman