3 Bestellen

Heerlijke slow beef

Wild rundvlees

www.wildrundvlees.nl

Ze eten Hollands gras (dus veel omega-3 vetzuren), en worden niet zoals een ‘stalrund’ in een paar maanden vetgemest voor de slacht. Ze grazen dik drie jaar in het wild, dan worden ze afgemaakt en kun je ze op www.wildrundvlees.nl bestellen. Heerlijke slow beef. Door dit natuurdieet heeft het vlees namelijk een sterkere smaak, bevat het minder water (bakt dus minder snel aan) en heeft een mooie structuur. Stichting Taurus heeft kuddes in twintig natuurgebieden. Op de site vul je je gegevens in. Elke maand krijg je een seintje dat er weer vleespakketten klaarliggen. Je kunt kiezen uit een pakket van acht of zestien kilo. Zo’n pakket is een doorsnede van het rund, compleet met hamburgers, biefstukjes en gehakt. Een geseald vleespakket van acht kilo kost 100 euro. Afhaalpunten zijn verspreid door Nederland. (MR)