‘Yes baby, net Rembrandt!’

Keith Richards. Foto Annie Leibovitz Leibovitz, Annie

„Jij hoeft niet te poseren”, zegt fotografe Annie Leibovitz tegen Rolling Stone Keith Richards tijdens een fotosessie die nu ook op internet te zien is. „Als jij gitaar speelt, zie je er geweldig uit.” Als Richards na afloop de resultaten op de computer bekijkt, zegt hij: „Oh, yes baby. Het lijkt wel een Rembrandt!”

Het tennisechtpaar Steffi Graf en André Agessi, oud-president Michael Gorbatsjov en actrice Catherine Deneuve figureerden vorig jaar al in een reclamecampagne voor de peperdure tassen met het monogram van Louis Vuitton. Richards bijt dit jaar het spits af in een nieuwe campagne van reclamebureau Ogilvy, die vorige maand werd gelanceerd.

Leibovitz fotografeerde Richards gitaarspelend op een hotelbed met een Louis Vuittonkoffer. In the making off is te zien hoe een sjaaltje met de voor hem karakteristieke doodshoofden om een bedlampje wordt gedrapeerd.

Bekijk filmpje op http//journeys.louisvuitton.com