Warmer

De komende dagen zorgt een krachtig hogedrukgebied boven het noorden van Europa voor een droog weertype. De zon breekt door en met een naar oost draaiende wind komt warmere lucht richting ons land.

Vanavond lost de meeste bewolking op en ook de wind neemt af, waardoor het koud kan worden. Toch wordt het met 3 tot 6 graden minder fris dan de afgelopen nacht, toen het zeer lokaal tot vorst aan de grond kwam. Aan zee wordt het niet kouder dan 7 tot 10 graden. Morgen loopt de temperatuur geleidelijk op naar 15 of 16 graden op de Waddeneilanden tot 20 graden in delen van Noord-Brabant en Limburg.

Ondanks enkele wolkenvelden is er ook voldoende ruimte voor de zon. Donderdag en vrijdag waait er een zwakke tot matige oostenwind. De temperatuur gaat geleidelijk omhoog en op steeds meer plaatsen wordt het ’s middags 20 graden of meer. Zon en wolken wisselen elkaar af en het blijft droog.

In het weekend ligt er een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië, maar een depressie boven de Golf van Biskaje komt ook dichterbij. De luchtdrukverschillen boven ons land worden groter en daardoor gaat de wind aantrekken. Voorlopig is het warm en zonnig met zaterdagmiddag in het noorden van Limburg lokaal 25 graden. Onweersbuien boven Frankrijk drijven langzaam naar het noorden en misschien krijgt het zuiden te maken met een enkele onweersbui.