Tsvangirai mijdt begin van campagne

Nairobi. De Zimbabweaanse oppositieleider Morgan Tsvangirai was gisteren de opvallende afwezige bij de massabijeenkomst waarmee zijn partij het startsein gaf voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De MDC zegt een moordcomplot te hebben ontdekt tegen Tsvangirai, die na weken in het buitenland zou terugkeren in Zimbabwe. Tsvangirai had aangekondigd dat hij bij de bijeenkomst in Zimbabwe`s tweede stad Bulawayo zou zijn. Maar de MDC-leider blijft voorlopig in buurland Zuid-Afrika waar hij na de eerste verkiezingsronde op 29 maart naartoe vluchtte uit vrees voor het regime van president Robert Mugabe. Volgens lokale berichten zijn in Zimbabwe alsnog zeventig ton wapens en ammunitie uit China gearriveerd die eerder in geen enkel zuidelijk Afrikaans land aan wal mochten.