Radio Voorkeur

Desmet live. Piet Calis heeft een nieuwe biografie geschreven over dichter en toneelschrijver Joost van den Vondel, waarin hij hem neerzet als een maatschappelijk geëngageerde schrijver die volop werd belaagd door eigentijdse hate-mails. Radio 5, 18.05-19.50u.

Kunststof. Journalist Peter Liefhebber heeft bijna veertig jaar voor De Telegraaf het Nederlandse toneel gevolgd. Hij neemt afscheid met De verborgen Shakespeare, waarin hij een aantal raadsels rond ‘de grootste toneelschrijver aller tijden’ probeert te ontrafelen. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Wim Brands en Erik Jan Harmens praten met de dichter Robert Anker over zijn verzamelde poëzie Nieuwe veters – verzamelde gedichten 1979-2006. Anker is de nieuwe stadsdichter van Amsterdam. Liesbeth Prins, bewoner van Schiermonnikoog, vertelt over een abstract kunstwerkje dat de kust van Schiermonnikoog weergeeft. Radio 6, 20.02-22.00u.

Casa Luna. Bedrijfsadviseur Willem Vermeend, oud-staatssecretaris van Financiën, over de topsalarissen. Verder geeft hij commentaar op het kabinetsbeleid in het kader van Verantwoordingsdag. Radio 1, 0.02-0.45u.