op nrcnext.nl

Vandaag in het nieuws

Amerikaanse voorverkiezingen in Oregon en Kentucky.

Klachtenregen eindexamen

De eindexamens die gisteren zijn begonnen leverden nog dezelfde dag 2.300 klachten op bij de Eindexamenklachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Studenten belden en mailden vooral over de examens Nederlands voor havo en vwo. NRC-redacteur Joke Mat bekeek het examen Nederlands voor vwo samen met haar favoriete leraar. „Absoluut niet moeilijk, je hoefde alleen maar een pen vast te houden”, zegt deze over de eerste opdracht.

De komende twee weken doen tien redacteuren van deze krant opnieuw examen. Lees meer via nrc.nl/eindexamen

Indiana Jones

„Vooraf was de opwinding groter dan achteraf”, schrijft filmrecensent Peter de Bruijn. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ging afgelopen weekeinde in Cannes in première. „Aan de actie ligt het niet: die is amusant en spectaculair genoeg. Maar van een groot verhalenverteller als Steven Spielberg mag meer worden verwacht.”

Meer Cannes via nrcnext.nl/cannes