No-hitter voor held Red Sox

Afgelopen zomer overwon hij kanker. De werper kwam terug om de Boston Red Sox in oktober naar de zege te gooien in de World Series, de finale in het Noord-Amerikaanse honkbal. En nu mag Jon Lester, amper 24, ook een ‘no-hitter’ op zijn palmares bijschrijven, als achttiende werper van de Red Sox ooit. De linkshandige pitcher kreeg gisteravond 29 slagmannen van de Kansas City Royals tegenover zich, zonder dat er een honkslag werd geslagen. De Red Sox wonnen met 7-0. Lester is de eerste die dit seizoen een no-hitter realiseert. De laatste keer dat een linkshandige werper van de Red Sox een no-hitter op zijn naam schreef was in 1956.

De toeschouwers in Fenway Park reageerden uitzinnig. „Ik dacht niet na, zat vol adrenaline. Dit moment zal ik de rest van m’n leven koesteren”, zei Lester in The New York Times.

Bekijk de beelden uit Fenway Park via nrc.nl/sport