Lessen bouwkunde Delft in tenten

Lessen bouwkunde Delft in tenten DELFT, 20 MEI. Rond de zwartgeblakerde ruïne hangt nog altijd een brandlucht, maar tot vreugde van het faculteitsbestuur zijn de colleges bouwkunde aan de TU in Delft weer hervat. De komende maanden kunnen de studenten terecht in twee tenten nabij de onlangs afgebrande faculteit. Met de sloop is gisteren begonnen. Dat werk zal volgens een woordvoerder van de TU „stukje voor stukje” gebeuren, vooral omdat de hoogbouw van dertien verdiepingen niet meer stabiel is. Naar schatting zal het slopen met de zware kogel enkele weken gaan duren. Intussen is de tegen het faculteitsgebouw liggende laagbouw met daarin de waardevolle bibliotheek ingepakt in een muur van zware zeecontainers waarover een dak is gelegd. Afgelopen zondag werden volgens de woordvoerder nog driehonderd waardevolle werken van vóór 1.800 uit de bibliotheek gehaald. Later wordt bekeken of er meer uitgehaald kan worden. Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen Delft, 20-05-08. In en exterieurs van het tentenkamp TU naast de door brand verwoeste faculteit bouwkunde. Foto Leo van Velzen NrcHb. Velzen, Leo van