Het was ook feest in Enschede, hoor

Vooropgesteld dat voetbal mij op geen enkele wijze interesseert, stoor ik me toch mateloos aan de berichtgeving over de overwinning van FC Twente op Ajax. `Twente verpest seizoen Ajax` was de kop gisteren op de voorpagina van nrc.next. Vervolgens lezen we op de sportpagina een verhaal over hoe het allemaal zover heeft kunnen komen, onder de kop `Weer rampseizoen voor Ajax`. Bij het artikel staat een grote foto van de treurende Ajax-speler Luis Suarez.

Maar waarom staat in de kop niet `Twente schuift Ajax aan de kant` of iets dergelijks? Met een foto van joelende FC Twentefans op het marktplein in Enschede? Dat zou meer recht doen aan het nieuwsfeit dat FC Twente gewonnen heeft. Dat Ajax treurt, is daar slechts een gevolg van, maar voor de redactie kennelijk toch belangrijker.

Brieven en opiniestukken graag onder vermelding van uw naam en woonplaats sturen naar opinext@nrc.nl

    • Pieter Sinninghe Damsté Hengelo