Gen Tasmaanse tijger werkt in muizenembryo`s

rotterdam, 20 mei. Zeventig jaar nadat de Tasmaanse tijger uitstierf, heeft zijn dna weer gewerkt. Wetenschappers zetten met succes een gen van het dier in muizen. Ze publiceerden dit gisteren in Public Library of Science One. Het is voor het eerst dat dna van een uitgestorven dier in een ander dier is gezet. Het ging in dit geval om een gen dat codeert voor een eiwit dat een rol speelt bij de vorming van kraakbeen en bot. In muizenembryo`s heeft het gen deze functie opnieuw uitgevoerd. De Tasmaanse tijger stierf in de jaren dertig uit door jacht en een epidemie. Het laatste exemplaar stierf in 1936 in de dierentuin van Hobart. De wetenschappers denken dat genen van bijvoorbeeld de mammoet of de Neanderthaler ook op deze manier onderzocht kunnen worden.