Doe open, mijn huis staat in brand

Doe open, mijn huis staat in brand Het was even oorlog, vorige week op de grens van Noord- en Zuid-Soedan. Onze correspondent was erbij en zag dat de VN gevluchte burgers niet in hun kamp lieten. pagina 4 en 5 Foto Petterik Wiggers/Hollandse Hoogte Sudan, Abyei, May 15 2008 UN peace keepers from Zambia in full gear after SPLM and SAF troops clashed. The market and several houses burned down. The conflict remained while most UN and NGO staff was evacuated by the UNMIS, the UN mission in Sudan. Abyei is an oil rich area and the boundaries between North and South have not been decided on in the peace agreement (CPA). photo: Petterik Wiggers/Hollandse Hoogte Amsterdam SAF troepen (van noord Sudan) en SPLA troepen zijn sinds gisteren slaags rondom en in Abyei, op de scheidslijn tussen Noord en Zuid Soedan. Het vredesakkoord tussen noord en zuid (CPA) beschrijft nog niet waar de grens precies loopt. Abyei is een van de belangrijkste oliewingebieden in Soedan.

pagina 4 en 5